Кариерна промяна: Как да се представите добре на среща с работодател

Кариерна промяна: Как да се представите добре на среща с работодател

Ако се интересувате от работа в конкретна компания, свържете се със специалистите по набиране на персонал и насрочете информационно интервю. Това е възможност да научите повече за компанията и да направите добро впечатление. Eто как да го направите:

Най-лесният начин да си уговорите среща с рекрутър е чрез виртуалните кариерни събития на Career Show, където можете да се срещнете директно с представители на повечето от водещите работодатели в България и Европа.

Запазване на срещи с работодатели

Aко все още нямате регистрация за Career Show и не се участвали в нашите събития, само няколко лесни стъпки ви делят от директния достъп до компаниите, част от платформата:

  1. Разгледайте календара с предстоящи събития и изберете в кои да се включите
  2. Регистрирайте се безплатно и попълнете профила си в платформата
  3. Търсете работодатели чрез детайлните ни филтри и ги поканете на видео среща
  4. Управлявайте всички видео срещи и събития от календара си в “My agenda”
  5. Проведете 15-минутни разговори с работодателите директно от платформата

Съвети за успешни видео срещи

В платформата има стотици компании и хиляди кандидати. За да увеличите шансовете си за успех, ви съветваме да следвате няколко добри практики:

  • Изпращайте покани поне седмица предварително
  • Чрез опцията за чат обяснете какъв е интересът ви към компанията
  • Поканата за видео среща трябва да бъде приета от компанията, за да се счита за потвърдена
  • Ако сте възпрепятствани, не забравяйте да канселирате срещата!
  • Не оставяйте неотговорени покани. Така няма да имате заети слотове без потвърдена среща.

Поведение по време на срещите

Дошло е време за срещата с работодател? Ето как да изиграете картите си правилно, за да оставите добро впечатление и да бъдете запомнен:

  • Бъдете навреме и се облечете подходящо: Точността и добре подбраното облекло показват уважение към времето на специалиста по подбор на персонал и професионално поведение. Облечете се така, както за интервю за работа, дори ако това е само информационна среща.
  • Покажете истински интерес и задавайте подходящи въпроси: Проявяването на интерес към компанията и длъжността показва вашия ентусиазъм и готовност да научите повече. Задавайте въпроси за фирмената култура, отговорностите на позициите, които ви интересуват, и бъдещите цели на компанията, за да покажете своята ангажираност.
  • Демонстрирайте своите умения и квалификация: Подчертайте релевантния си опит и умения, но не го превръщайте в търговска оферта. Срещата не е само за да "продадете" себе си, но и за да съберете информация.
  • Продължете комуникацията с благодарствен имейл: След срещата изпратете благодарствена бележка на рекрутъра, за да изразите благодарността си за отделеното време и за да запазите вниманието му върху себе си.
  • Не оказвайте натиск върху интервюиращия да ви предложи работа: Тези срещи не са интервюта за работа и е важно да се разбере, че целта на срещата е да се събере информация и да се установи връзка. Не поставяйте HR специалиста в неудобно положение, като му искате предложение за работа или преговаряте за заплата.
  • Поддържайте разговора професионален и избягвайте деликатните теми: Поддържайте делови тон и поведение по време на срещата. Избягвайте да обсъждате деликатни теми като религия, политика или лични проблеми.
  • Бъдете себе си, бъдете честни и покажете ентусиазма си: Важно е да сте искрени относно квалификациите и очакванията си. Това показва автентичност и изгражда доверие. Изразете ентусиазма си по отношение на възможността и компанията и позволете на личността си да изпъкне.
  • Погрижете се да няма технически проблеми: Изберете тихо и спокойно място, за да няма странични шумове, които да пречат на разговора. Тествайте скоростта на интернет мрежата си предварително и предвидете алтернативен вариант, в случай, че се появи проблем в деня на интервюто. И не на последно място, уверете се, че сте добре запознати с приложението или платформата, която ще използвате за срещата.

ℹ️ Повече информация за видео срещите и как работи платформата на Career Show ще откриете на тази страница.

Как ще ви помогне Career Show

🔥 Влезте в профила си в Career Show и гледайте записа от презентацията на Кристина Крънчева на тема „On-line Етикет”.

💡Топ приоритет

Най-важното нещо по време на срещите с рекрутъри е да използвате тази възможност, за да научите повече за компанията и да направите добро впечатление.

⚠️ Потенциален проблем

Старайте се да избягвате ситуации, в които не сте подготвени да отговаряте на въпроси или не можете ефективно да представите квалификацията си и интереса си към длъжността.

Искате подробни насоки за кариерна промяна стъпка по стъпка? Свалете безплатния наръчник на Career Show!

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!